Monday, October 31, 2011

Carrot cake

Yesterday I tested the carott cake receipe out of the Leila Lindholm cookbook-I told you about that a few posts before and I'm still very enthusiastic about it ;)

I was not so sure about the cake as I had to change the topping because of the lack of creamcheese in my fridge but lucky me it is delicious even with just normal lemon-sugar topping.
Here is the result yummyyyyy :


Rezept:

3 Eier
240 g Zucker
180 g Weizenmehl
1 TL Vanillezucker
3 TL Backpulver
1 1/2 TL Zimt
1/2 TL Ingwerpulver
1 Prise Salz
150 ml Sonnenblumenöl
270 g geriebene Karotten

Butter und Semmelbrösel für die Form
Puderzucker, Zitronensaft für die Glasur

Backofen auf 150 Grad vorheizen.

*die Eier und den Zucker schaumig rühren
*die trockenen Zutaten mischen und unterheben
*Sonnenblumenöl und die Karotten dazugeben und gut verrühren.
*Teig in die gefettete und mit Semmelbrösel ausgekleidete Springform geben
*55 Minuten goldbraun backen
*Eine Glasur aus Puderzucker; Zitronensaft und Wasser zusammenrühren und auf den ausgekühlten Kuchen geben.

Fertig, bon appetit :)

Wish you all a pleasant week :)


2 comments:

Floh said...

It was sooooo delicious... Yammi ;-)

Manu said...

Yes <3